2011. július 17., vasárnap

Kamilla 15 hónapos

E hónapban megütöttük a bűvös 9 kg-ot és növesztettünk még egy fogat (9,3 kg, 76 cm, 19-es láb, 10 fog). Kamilla rendesen használja is ezeket a fogacskákat. Bár napi 1x még szoktam neki pépes főzit adni, gyakorlatilag mindent eszik. Na persze azok közül ami ízlik neki (a fő, hogy husi vagy édes legyen).

E hónapban kinyílt a világ is. Kamcsi felfedezte magának az állatokat, s hatalmas örömmel mutat meg minden madarat, kuytát, cicát, de a hangyák és egyéb bogarak is ugyanígy lenyűgözik. Korábban nem volt az a mindenen mosolygós fajta, leggyakrabban Bálint tudta megnevettetni. Mostanában azonban elég gyakran örömködik csak úgy.

Lekopogom, az éjszakákat jellemzően átalussza (azóta van ez így, mióta nem szopizik. Akkor meg ugye minek felkelni...). Érdekes módon azonban a délutáni alvás elég zaklatottra szokott sikerülni.

"Beszédét" még csak mi tudjuk dekódolni (íí = inni, ké = kérek stb.). Ha nekünk se sikerül megérteni mit akar, akkor kifejezi másként. Pl. hozza a cipőjét, hogy akkor menjünk már. Ez elég gyakran előfordul. A kéréseket (pl. hozd ide ezt vagy azt) még készséggel teljesíti. Ezek közül a legnépszerűbb az "adjál puszit Apának!". Mármint Apa ezt kéri legszívesebben.


Meg Anya is.


Nincsenek megjegyzések: