2011. július 21., csütörtök

A tengerparton II.

A tengerpartot megunó gyermekeinknek fantáziadús szülei érdekes alternatív programot találtak ki: menjünk a medencékhez! S érdekes módon ezt tényleg újdonságként értékelték, úgyhogy a közeli medencekomplexumban Bálint már komolyabban belevetette magát vízbe. Kamilla pedig nem zavartatva magát továbbra is "homokozott" (homok és kavics híján most vízzel).
Illetve ezúttal a tengerbe gyaloglás helyett a medencékbe történő hirtelen befutást gyakorolta, a persze víz mélységéről ezúttal sem tájékozódott előre. Tóni Bálintot szórakoztatta (illetve fordítva), én pedig Kamilla után rohangásztam. Nagyjából ez volt az egész heti munkamegosztásra a jellemző. (Tóni jelenleg a munkahelyén, én - a gyerekekkel - pedig Sopronban Maminál pihenem ki a nyaralást. :-) )

Aztán gondoltuk, legyen valami kultúrprogram is (tőlünk, akik egy párizsi túrát is meg tudtak úszni múzeumlátogatás nélkül, igazán különös felvetés ez). Szóval egyik délután elmentünk Krk városát felfedezni. A legnagyobb felfedezésünk az volt, hogy mi itt már jártunk! Barátokkal - és törpék nélkül - jó néhány évvel ezelőtt.
A népsűrűség sokkal kedvezőbb volt Krk-n, mint Baska-n, de azért találtunk egy kedves turistát, aki elkészítette rólunk az egyetlen közös képet.

A napközbent lángossal és palacsintával éltük általában túl, hogy esténként aztán végigpróbáljuk a környékbeli éttermeket.

Bár 3. este már látszott, hogy ez felesleges túra, hiszen az étlap mintha mindenhol ugyanaz lenne... A hal mindenhol finom volt, kár, hogy rajtam kívül senki nem szereti. Így Tóni etette a saját vacsijából a gyerekeket, akik jellemzően 5 perc alatt jóllaktak és mehetnékjük támadt. Így aztán jellemzően felváltva ettünk: egyikünk vacsorázott, a másik kavicsozott.
Bár Kamilla azt se tudja, merre jártunk, Bálint pedig jobban szerette a medencét, mint a hullámzó tengert, én örülök, hogy elmentünk. Utoljára még Bálint születése előtt voltunk külföldön nyaralni. Jövőre pedig megint max. a Balcsiig jutunk. De két év múlvára már megvan a tuti terv: Törökország all inclusive dinoclub bébiszitterrel. :-)

1 megjegyzés:

Kriszti írta...

Nagyon jó lett a családi kép! Profilkép csere a blogon?