2011. július 30., szombat

Véletlen vagy terveztétek?

Most, hogy már teljesen egyértelmű az állapotom, azaz látszik, hogy nem csak a kiadós ebéd tette meg hatását, jártamban-keltemben egyre többször teszik fel a kérdést:" Véletlen vagy akartátok / terveztétek?" Na ez az a kérdés, amit az első két babavárás alatt valamiért senki nem kérdezett meg. Mert hát ha valaki házasodik, akkor normális, hogy előbb vagy utóbb jön a baba. Aztán kistestvér is kell a szegény gyereknek. Ez is oké. De még egy?
A köztudatban ugyanis a család az apa, anya és gyerekek, abból is egész pontosan kettő: egy fiú és egy lány. A TV-ben, újságokban, reklámokban, ha családról szóló kép van, akkor tuti ez a felállás. Most (még) egész jól megfelelünk ennek az idealizált családképnek, decembertől pedig majd a statisztikákat javítjuk... Mert a statisztikák szerint fogy a magyar. Az utóbbi időben mindig csodálkozom ezen a kijelentésen, mert a környezetünkben rengeteg baba születik. S hát az ovis, bölcsis felvételi tolongásról akkor most ne is beszéljünk. De családonként két gyerek ugyebár nem elég a népesség növekedéséhez. Azonban hárommal már jók leszünk. :-)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekünk, mivel a második is lánynak tűnik, mindenki vigasztal, hogy "nem baj". Szóval mi sem felelünk meg az elvárásoknak.... Zsófiék

Timi írta...

Hála Istennek tőlünk még nem nagyon kérdezték meg... lehet, hogy indulatosan reagálnék. Zsófi, nálunk a harmadik fiú jön, szerinted mennyire sajnál mindenki? :D Erre is indulatosan reagálok :D

Kriszti írta...

Nekünk is mindenki úgy reagált a második kisfiúra, hogy "nem baj, majd a harmadik lány lesz!" Az senkit nem érdekel, hogy egyáltalán akarunk-e harmadikat :-)