2013. augusztus 3., szombat

Bálint öt éves

Nagyfiúnk 5 éves. Ismét az aktuális védőnői státuszfelmérésből tudjuk ez egyéb adatokat, miszerint 21,9 kiló (ha éhes, nagyon komolyakat eszik mostanában) és116 cm. Jól lát, nem jól hall, de legalábbis össze-vissza mutogatott a hallásteszt alatt.

Bálint egy nagyon veszélytudatos fiú. Peti Kamillával és Bálinttal a hátán úszott be a máriaújfalui tóba, amikor egyszercsak valaki megkocogtatta a hátát. Bálint felemelt mutatóujjal figyelmeztette Petit, hogy itt a bója, beljebb nem szabad úszni. Bálint nem szeret kilépni a komfortzónájából. Érdekes, hogy ezek a jegyek már milyen kis korban megmutatkoztak. Bármilyen mozgásformát - mászás, járás - csak akkor kezdett el, amikor már fejben összerakta. Akkor viszont egyik napról a másikra megcsinálta. Nem próbálkozott heteken át előtte. Ilyen a biciklizés is. Már tavaly nyáron kiderült, hogy menne neki a kétkerekűzés. De Bálintunk nem érezte magát komfortosan, s a visszaszerelt pótkereket azóta se sikerült leimádkozni. Tónit nagyon bosszantja , hogy Bálint ilyen szempontból félős. Én azért nem bánom, hogy őt nem kell megmenteni ötpercenként. Kamcsi és Balázs úgyis kitesz magáért.
Bálintnak ugyanakkor hihetetlen memóriája van. Minap este kiszálltunk Balatonföldvár kikötőjében az autóból. Bálint körbenézett és közölte: itt vettük a pisztolyt. S valóban, egy évvel ezelőtt ezt választotta itt születésnapjára.

Míg korábban egyedül a mesenézés kötötte őt le huzamosabb ideig, most már egész sokáig játszik elmélyülten: katonákkal, néha autókkal, de főleg legókkal. A duplót kinőtte, most már csak a kicsi legó érdekli. Ez szerepelt az idei szülinapi kívánságok toplistáján is. Már hónapok óta sorolta, mit is szeretne, gyakorlatilag napi téma volt ez. Persze ezúttal is mindig más volt az ötlet, de volt egy fő visszatérő motívum: a már említett Star Wars-os legó. Amiből persze a legegyszerűbb is 8 éves kortól ajánlott. De Bálint annyira vágyott rá - a szereplőket már ismeri -, hogy teljesítettük a kívánságát. Amikor megkapta, gyakorlatilag sokkos állapotba került. Hordozgatta magával mindenhova, nem bánta, hogy ki se bontottuk.


A dobozzal feküdt le aludni is, de nem jött álom a szemére, hajnali fél kettőig ült a dobozzal az ágyán. Majd reggel hatkor előállt az ötlettel, hogy kezdjük el összerakni. Két napi munka fekszik benne (főleg apáé). Ez itt az X-Wing és a boldog ötévesünk:


Isten éltesse sokáig!

Nincsenek megjegyzések: