2013. augusztus 19., hétfő

Szantódi jövés-menés-evés-ivás

Szántódon egy ikerház felét béreljük ki augusztusban immár harmadik éve. A közös kert miatt azonban nem mindegy, kik vannak ez idő alatt a szomszédban, ahol két lakrész is található. 
A kellemetlen meglepetések elkerülésének biztos módszere volt, hogy az egész házat megtöltjük. Első héten Tóni gimis barátaival voltunk. A képeket visszanézve egész nap ettünk és ittunk. A gyerekek pedig a kertben tettek-vettek. Bálint a legóival volt elfoglalva, Kamilla Sárikával játszott, Balázs pedig álló nap Dodókát ölelgette (Balázs vagy ölel vagy verekszik, nincs átmenet). 

Második hétre aztán kicserélődött a csapat. Íme az új felállás, pomogácsokkal kiegészülve:

Komoly átmenő fogalmat (=egy délutános vendégek) is bonyolítottunk. Hiszen augusztusban mindenki a Balcsin van. Bár évközben fizikailag közelebb vagyunk egymáshoz (azaz mindenki Budapesten van), de mégis ilyenkor találkozunk. "Átruccanunk." Jó is ez. De az is jó volt, hogy az utolsó pár napra kiürült a ház, s elvittük a gyerekeket Tatára a nagyszülőkhöz. Mi pedig megnéztük a Zamárdi kertmozit, Rúzsa Magdit a földvári Kultkikötőben, s hajóztunk egyet Füreden. Aztán összecsomagoltunk és ma hazajöttünk. :-)

Nincsenek megjegyzések: